Veelgestelde vragen
Welke zonnecollectoren?
Op deze link ziet u welke collectoren het meest rendabel zijn voor uw investering. Wij bieden 2 soorten thermische zwembadcollectoren aan, de twee meest rendabele op de wereldmarkt (zie FSEC). De POOLHEATER-EPDM fabriceren wij sinds 2002 zowel in standaard grootte als op maat.
Deze zijn eenvoudig op een plat dak te installeren maar als men ze goed bevestigt, kunnen ze ook op een schuin dak geplaatst worden. EPDM is niet bestand tegen hoge chloorconcentraties (boven 0,6 ppm). Ook bij zout-elektrolyse ontstaan chloorpieken die de EPDM aantasten. De opgerolde epdm-collectoren kan u met elke wagen vervoeren.
De POOLHEATER-PP (polypropyleen) is een stijve standaard plaat tot 4m lang en is wel bestand tegen zwembadchemicaliën en kan best op een schuin dak geplaatst worden om het water gemakkelijk af te laten voor de winter tegen het stukvriezen.
Automatisatie nodig?
Als u het rendement van uw collectoren wil verhogen, kan u best een automatisatie plaatsen. Die stuurt het water alleen langs de zonnecollectoren als de zon schijnt. U kan met de regelaar (controller) zowel een aparte pomp aansturen of een driewegkraan of pomp met driewegkraan, afhankelijk van uw situatie.
Welke pomp moet ik gebruiken?
Elke filterpomp van 3m² tot 20m² per uur is geschikt. De normale werkdruk is 1 bar (maximaal 2 bar). Stuur enkel gefilterd water door de zonnecollectoren.
Hoe test ik of mijn zonnecollectoren werken?
Als de collectoren koel aanvoelen tijdens het gebruik, werken ze. Dan stroomt er water doorheen.
Onderhoud?
Zorg dat voor de winter alle water uit de zonnecollectoren en buizen verwijderd is zodat ze niet kunnen bevriezen. Bij PP-collectoren kan u er best lucht door blazen. Bij de EPDM-collectoren moeten de verdeelbuizen leeg zijn en moet u zuiver water door de matten laten stromen omdat anders de chloorconcentratie te hoog wordt door verdamping door de epdm-wand tijdens de wintermaanden. Dat zou de epdm kunnen aantasten.
Kan ik betalen met betaalkaart bij Poolheater in Schilde:
Nee, contant of met de Bancontact-app of een bank-app die QR-code scannen ondersteunt.
Wanneer ontvang ik mijn factuur?
Automatisch per mail na bestelling.
Kan ik na de bestelling betalen?
Nee, niet via de webshop, wel bij afhaling.
Mijn product is verkeerd, beschadigd, te groot, defect… wat moet ik doen?
Stuur een email naar en dan zoeken we samen naar een oplossing!
Verzending?:
Grote en zware zonnecollectoren worden door ons zelf bij de klant in België en Nederland bezorgd op afspraak binnen de maand na bestelling. Wij zullen u telefonisch contacteren maar u kan ons ook bellen natuurlijk. Wij proberen leveringen te bundelen om het milieu te sparen!
Afhaling?
Gebeurt enkel op afspraak. U kan ook ’s avonds of in het weekend afspreken.
Fabrieksgaranties?
Voor het merendeel van de artikels uit ons assortiment gelden fabrieksgaranties. Dat betekent dat u recht heeft op de reguliere garantiebepalingen zoals de fabrikant van het artikel heeft bepaald. Deze garantiebepalingen zijn specifiek voor elk artikel. Mocht u vragen hebben of wil u aanspraak maken op de garantie, dan kan u contact opnemen met onze klantenservice.
Kosten voor een herstelling?
Alle reparaties worden door een erkend bedrijf afgehandeld. Als het defect niet binnen de garantiebepalingen valt, zoals val- stoot of waterschade, oneigenlijk gebruik of de door de fabrikant bepaalde garantietermijn, dan ontvangt u een prijsopgave. U kunt daarna aangeven of u akkoord gaat met herstelling (tegen het aangegeven bedrag) of dat u afziet van verdere afhandeling. In het laatste geval kunt u uw artikel terugkrijgen met een eventuele rekening voor onderzoekskosten en transportkosten.
Verval van recht op garantie?
De garantie komt te vervallen wanneer:
– Er sprake is van schade door ongelukken of rampen, zoals brand, overstromingen, aardbevingen, oorlog, vandalisme of diefstal.
– Producten zijn geopend, wijzigingen zijn aangebracht of wanneer er sprake is van materiële schade, verkeerd gebruik, herstelling door een niet-geautoriseerde dealer, verkeerd onderhoud of wanneer de producten voor andere doeleinden zijn aangewend dan waarvoor het product bedoeld is.
– Het schade voor accessoires als batterijen en zekeringen betreft.
– Er sprake is van val-, vocht-, stoot- en/of drukschade.
De fabrikant kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor mogelijk geleden gevolgschade of incidentele schade, winstderving of andere commerciële schade die voortvloeit uit het gebruik van dit product.